mid shot baker pouring flour dough

Vant anbud, Miljørapporten var en viktig årsak!

Baker Klausen trengte hjelp med å styrke bærekraftsbesvarelsen til et offentlig anbud.

Baker Klausen har jobbet med Energihuset tidligere

Tidligere har Energihuset utført en energikartlegging og analyse for Baker Klausen. Dette samarbeidet gjorde det naturlig for Baker Klausen å søke hjelp fra Energihuset igjen, denne gangen for å styrke bærekraftsbesvarelsen i et viktig offentlig anbud. Miljørapporten fokuserte på bilpark, energiforbruk, matsvinn og emballasje, og ble avgjørende i anbudsprosessen.

Miljø-delen i et anbud har stor betydning

Norge har skjerpet kravene for klima- og miljøhensyn i offentlige anskaffelser, og fra 1. januar 2024 skal disse faktorene vektes minst 30% i anbudsprosesser. Dette skyldes regjeringens mål om å halvere utslippene innen 2030, og offentlige innkjøp spiller en nøkkelrolle i denne strategien. Energihuset hjalp Baker Klausen med å møte disse kravene ved å utarbeide en grundig energirapport. Denne rapporten besvarte spesifikke krav om energiforbruk med lavt CO2-avtrykk, effektiv energibruk og detaljer om fossile og ikke-fossile energikilder.

Energihusets tjenester inkluderer energikartlegging, analyse av ressursbruk, identifisering av forbedringspotensialer, og utvikling av bærekraftstrategier. De gir også råd om miljøvennlige tiltak og hvordan man oppnår miljøsertifiseringer.

Anne Cathrine Fjeldseth fra Baker Klausen:
"Vi er veldig glade for å ha blitt tildelt anbudet og miljørapporten var en stor årsak til dette, da denne ble vektet høyt."

Energihuset kan bistå deg i anbudsprosesser

Energihuset tilbyr omfattende støtte til bedrifter i både offentlige og private anbudsprosesser. Deres tjenester inkluderer:

Ved å sende sitt anbud til Energihuset, kan bedrifter få tilpasset hjelp til å møte de stadig strengere miljøkravene i anbudsprosesser.

For mer informasjon, besøk Energihuset.net.

Har du et spørsmål eller ønsker å bestille en tjeneste?

Vi vil veldig gjerne høre fra deg. 

Kontakt oss
Vakkert bilde av en urban by med moderne arkitektur

Hva betyr CSRD for norske selskaper?

Med stadig økende fokus på bærekraft og miljøvern har EU introdusert Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) som en del av sin innsats for å fremme en grønnere økonomi. Dette direktivet stiller nye og strengere krav til bærekraftsrapportering for selskaper, og
Åpenhetsloven

Åpenhetsloven – 30. juni nærmer seg!

Åpenhetsloven pålegger virksomheter strengere krav til åpenhet og overholdelse innen 30. juni. Energihuset er her for å hjelpe deg med å sikre at din virksomhet oppfyller alle de nødvendige kravene.
Baker saves electricity after energy mapping

Baker sparer strøm etter energikartlegging

Bakerbransjen ble hardt rammet da strømprisen skjøt i været i 2021. Energikrevende produksjoner førte til at mange bakerier fikk så høye strømregninger at de slet med å få det til å gå rundt. Bakermester Klausen på Krokstadelva har nå funnet