Energimerking og energiattest

Leier du ut bygg? Leietakere ser på energikarakteren for å beregne strømkostnadene. En god energimerking kan gjøre bygget ditt mer attraktivt.

Energimerking

Hva er energimerking og energiattest

Energimerking og energiattest er tiltak som hjelper til med å vurdere og kommunisere energieffektiviteten til bygninger. 

Så mye som 40% av Norges energibruk går til bygninger. Hvis du drifter et lite energieffektivt næringsbygg, kan det bety veldig høye energikostnader – store kostnader som ofte kan unngås. Uøkonomisk bruk av energi er også en unødvendig påvirkning på miljøet og naturen vår. Loven krever at energiattest og energimerking fremlegges ved utleie og salg av bygg, og at det er en del av tilhørende markedsføring.

Vi gjør jobben for deg!

Det er eiere av bygg som er ansvarlige for å ha en energiattest og at opplysningene er riktig.

LYN

Energimerket viser energistandarden til bygget

Næringsbygg med mer enn 1000m² oppvarmet BRA skal til enhver tid ha gyldig energiattest. Når vi gjør forbedringer på bygningen som kan påvirke energimerket, skal energimerkingen gjennomføres på nytt slik at energiattesten representerer bygningen faktisk er.

Energimerket viser en karakter fra A til G

En god energikarakter viser hvorvidt bygningen er energieffektiv, og at det er enkelt å holde en stabil innetemperatur. En god energikarakter betyr lavere strømregninger.

Det er et krav om at nærings- og offentlige bygg må oppnå minimum energiklasse E innen 2027 og energiklasse D innen 2030.

Energikarakteren påvirker leieprisen

Høyere og uforutsigbare strømpriser gjør at vi ser at leiemarkedet fremover vil preges av hvilken energikarakter bygget har. Leietakere er opptatt av byggets energimerke da det sier noe om driftskostnadene.

Skal du selge eller leie ut? Vi hjelper deg med energimerking- og attest. Vi gjennomfører alltid fysisk befaring.

Har du et spørsmål?

Vi vil veldig gjerne høre fra deg. 

elogo
Kontakt oss