Hva er CSRD?

CSRD er et EU-direktiv som pålegger selskaper å utarbeide bærekraftsrapporter med samme nøyaktighet og prioritet som deres finansielle rapportering. Direktivet er designet for å fremme overgangen til en bærekraftig og inkluderende økonomisk modell, i tråd med European Green Deal og FNs bærekraftsmål.

CSRD erstatter det tidligere Non-Financial Reporting Directive (NFRD) og utvider kravene til flere selskaper, inkludert små og mellomstore bedrifter (SMBer). De tilhørende standardene, European Sustainability Reporting Standards (ESRS), gir spesifikke retningslinjer for hvordan rapporteringen skal gjennomføres.

Hvordan påvirker CSRD norske selskaper?

Fra 2024 vil hundrevis av norske selskaper måtte overholde CSRD. Dette innebærer at selskaper må:

Fordeler ved Å Investere i Bærekraftsrapportering

Selv om implementeringen av CSRD kan virke krevende, gir det også flere fordeler:

Hvordan kan Energihuset hjelpe?

Hos Energihuset fokuserer vi på klimaregnskap og åpenhetsloven, men vi har også underleverandører som kan hjelpe selskaper med å oppfylle alle kravene i CSRD. Vår ekspertise innen bærekraftsrapportering betyr at vi kan bistå selskaper med å samle inn, analysere og rapportere de nødvendige dataene for å oppfylle ESRS-standardene.

Konklusjon

CSRD representerer en betydelig endring i hvordan selskaper rapporterer om bærekraft, men det gir også en mulighet til å vise lederskap og engasjement for en bærekraftig fremtid. Ved å forstå og implementere de nye kravene kan norske selskaper ikke bare oppfylle regulatoriske krav, men også høste økonomiske og omdømmemessige fordeler.

Vil du vite mer om CSRD eller har et spørsmål?

Fyll inn skjemaet under, så hører du fra oss snarest!

Kontakt oss