Trinn for trinn: Hvordan få en energiattest for ditt bygg

I henhold til NS 3031:2014 er det lovpålagt med energimerking for alle bygg over 50 kvm som skal selges eller leies ut – og for alle yrkesbygg over 1000 kvm, uavhengig av om de skal omsettes.

En energiattest, også kjent som energimerking, viser byggets energistandard og inkluderer både et energimerke og forslag til forbedringstiltak. Attesten baseres på tekniske data og beregninger som vurderer byggets energiytelse.

Unntak gjelder for enkelte bygg, som blant annet kirker og bygg i forsvarssektoren. I denne artikkelen får du en enkel, trinn-for-trinn guide til hvordan du skaffer en energiattest – raskt og riktig.

* Disse dokumentene kan Energihuset hjelpe til med å fremskaffe.

Hva du bør se etter:

*Tips:* Be om referanser og sjekk tidligere kunders erfaringer.

Under befaringen vurderes:

*Tips:* Ha en teknisk ansvarlig tilgjengelig under befaringen. Energihusets digitale verktøykasse gjør det mulig å registrere all informasjon direkte i systemet under befaring.

Attesten inkluderer:

Prosessen omfatter:

Praktiske tips for en vellykket prosess:

1. Tidsplanlegging:

2. Kostnadseffektivisering:

Vanlige fallgruver å unngå:

Sjekkliste for prosessen:

[ ] Samle nødvendig dokumentasjon

[ ] Velge kvalifisert energiekspert

[ ] Planlegge befaring

[ ] Gjennomføre energiberegninger

[ ] Registrere attesten

[ ] Motta og gjennomgå energiattest

[ ] Planlegge oppfølgingstiltak 

Få hjelp til energiattest

En vellykket energimerking handler om god planlegging og riktig kompetanse. Energihuset har lang erfaring med energimerking av alle typer bygg, og våre energirådgivere kan guide deg gjennom hele prosessen.

Ønsker du en effektiv og problemfri energimerking? Kontakt Energihuset i dag for en uforpliktende samtale om hvordan vi kan hjelpe deg med vår innovative digitale løsning. 

elogon1
Kontakt oss