Energirevisjon: Betaler du for mye for strøm og nettleie?

Energihuset har utviklet et spesialverktøy som gir innsikt i den nøyaktige kostnaden for ditt strømforbruk, time for time gjennom hele året. Mange strømkunder opplever at fakturaene er vanskelige å forstå, og mange betaler mer enn det som er avtalt med leverandøren.

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du kan finne ut om du betaler for mye for strømmen og nettleien din, og hvordan vi kan hjelpe deg med å redusere kostnadene.

LYN

Strøm – enklere enn du tror

Uansett hvilken leverandør du bruker, er strømmen den samme. Alle har en strømmåler som registrerer nøyaktig forbruk hver time. Men hvorfor betaler da over 90 % av kundene mer enn de burde, ifølge avtalen deres?

Med vårt verktøy kan vi beregne det reelle strømforbruket time for time og sammenligne det med innkjøpsprisen for de aktuelle timene. Dette gir oss nettokostnaden for perioden, slik at vi kan se om du har betalt mer enn avtalt.

orbruket i et bygg. Dette inkluderer en gjennomgang av tekniske systemer som oppvarming, ventilasjon, belysning og kjøling, samt vurdering av bygningsskallets isoleringsevne. Hensikten er å identifisere energisløsing og foreslå konkrete tiltak som kan redusere forbruket.

Kartleggingen gir eiere og forvaltere en klar forståelse av hvor energien går, og hva som kan gjøres for å bruke den mer effektivt. Ofte kan en enkel justering av eksisterende systemer, eller investering i mer energieffektive løsninger, gi store besparelser.

Forvaltning av strømavtaler

En del kunder har et mer sammensatt strømprodukt, hvor hele eller deler av forbruket forvaltes. Da kan man ikke sette fingeren på en direkte feilprising, men man kan jo mene noe om kvaliteten på fovaltningen, dersom det viser seg at man betaler betydelig mer enn spotprisen over tid.

Forvaltning bør ha mål om å slå spotprisen. Videre bør det sies at mange strømselskaper som tilbyr forvaltning krever at kunden skal binde seg i x antall år, dette for at strømselskapet skal ha forutsigbarhet. Dette er i beste fall et salgstriks fra strømselskapenes side.

En ryddig forvaltningsavtale har noen måneder oppsigelsestid, hvorpå kunden enten får en gevinst eller et tap som følge at strømleverandøren har solgt posisjonen.

Hvordan utføres en Energikartlegging?

En Energikartlegging utføres i flere trinn.

Først samler våre eksperter inn data om bygningens energibruk, tekniske installasjoner, og operasjonelle rutiner.

Så foretar man en fysisk og detaljert befaring av bygget.

Deretter analyseres disse dataene for å identifisere mønstre og avvik som kan indikere ineffektivt energibruk. Dette inkluderer å vurdere oppvarmings- og kjølesystemer, belysning, ventilasjon, og bruken av elektriske apparater.

Deretter analyseres disse dataene for å identifisere mønstre og avvik som kan indikere ineffektivt energibruk. Dette inkluderer å vurdere oppvarmings- og kjølesystemer, belysning, ventilasjon, og bruken av elektriske apparater.

Nettleie – forstå regelverket

Å sikre de laveste energikostnadene krever inngående kunnskap om nettleie og regelverket rundt dette. Hos Energihuset har vi kompetansen som trengs for å optimalisere nettleien for din bedrift.

Kostnadseffektiv energirevisjon

Mange selskaper tilbyr energirevisjon med en “no cure, no pay”-modell, der besparelser blir delt mellom kunde og leverandør. Energihuset tilbyr en annen tilnærming: Vi tar en fast kostnad på 7.990,- per målepunkt for et års revisjon. Dersom vi ikke finner besparelser som overstiger dette beløpet, krediterer vi fakturaen.

Konklusjon

For en rimelig kostnad på 7.990,- kan din bedrift få en grundig energirevisjon som sikrer at du ikke betaler mer enn du skal for strøm og nettleie. Ta kontroll over energikostnadene dine i dag.

Kontakt oss